.

Kost & Coaching

BOKA TID

Kostrådgivning och coaching/rådgivning

”Stoppar du i dig mat och dryck som ger dig energi eller som tar energi? Jag tror på en naturlig näringsrik och giftfri kost som är anpassad efter vår genetik och vårt ursprung. Du ska känna dig stark och pigg utav det du äter, känna kraft energi och vitalitet.”

Kost och näring

Hela du, din hälsa och din prestation påverkas utav vad du äter och dricker. Dina resultat, din känsla av hur smidig och stark din kropp är, din ork, din energi, dina tankar och humör, sug efter t ex söta livsmedel, hur din mage och hy mår är exempel på områden som påverkas av mat och dryck.

Mycket av det som konsumeras idag liknar inte mat med näring som främjar hälsa. Min erfarenhet är att de flesta hellre stoppar i sig ett kosttillskott eller liknande än rättar till balansen för de makronutrienter som är vår bas. Vi behöver rätta till basen först och sen kan det absolut behövas extra stöttning av vitaminer och mineraler. Många äter år ut och år in produkter som de i själva verket inte mår bra utav.

Är din mage och ditt tarmsystem i balans? Kan du tillgodose dig maten som du stoppar i dig? Äter du mat? Vad är mat? Vad förstår våra gener? Mitt jobb är att analysera det du idag stoppar i dig och se över ditt beteende mönster. Du får t ex råd om vilka livsmedel du bör äta, på vilka tider, hur du ska nå ett optimalt kostintag för just dig och dina behov.

För de personer där det är aktuellt använder jag mig utav kostberäkningsprogram för att komma fram till riktlinjer angående balans mellan fetter, proteiner och kolhydrater, samt intag av mineraler och vitaminer.
Det är också vanligt att maten eller tuggandet blir en lösning på tillstånd som t ex trötthet, att du är ledsen eller utav olika andra känslor som du vill fly ifrån. Trötthet har en annan lösning än ytterligare en kopp kaffe och är du ledsen så är lösningen med socker mycket kortsiktig.

Coaching, rådgivning
och motiverande samtal

”Om en förändring ska kunna äga rum så är det av största vikt att vi faktiskt vet varför vi vill uppnå denna förändring. Vad ska den leda till? Svaret på frågan är din inre motivation och vår slutdestination.”

Min erfarenhet är att många har bra koll på vad de vill börja med men inte varför.
Exempel:
Klient: Jag vill gå ner i vikt eller – Jag vill börja träna….
Jag: Jaha så spännande – men vad ska det leda till? – vad vill du uppnå?

Din egen anledning till varför du vill åstadkomma en förändring är drivkraften bakom att faktiskt göra förändringen. Vill du? Och är du villig att göra jobbet? Vi stämmer av att insatsen som krävs känns rimlig och genomförbar och självklart vad vi ska använda för strategier, dvs hur ser vägen ut för att nå ditt mål? Vad ska göras och när ska det vara klart?

Svaret finns många gånger inom oss och det är viktigt att kunna leda sig själv och ha tillit till sin egen förmåga. Ibland behöver vi dock hjälp och ett sätt att ta eget ansvar är att söka konkreta råd och stöd från någon annan. Hur lång tid tar en förändring? = hur långt är ett snöre?