.

Massage

BOKA TID

Massageterapi, koppning, Tui na och Thoracal mobilisering.

”Behandling av symptom är ofta nödvändig men om du fortsätter att äta skräpmat, glömmer återhämtning, sitter still och utsätter dig för dålig miljö så kommer inga behandlingar att hjälpa dig. Jag arbetar alltid med fokus på helheten och en sund livsstil.”

Massage och koppning

”Massageterapin som jag utför är i grund svensk klassisk massage, dvs allt från mjuk beröring till djupt behandlande massage.”

Massage och koppning är två olika tekniker som jag ofta använder tillsammans med övrig kunskap för ökat flöde, blodcirkulation och release av spänd vävnad. Koppning utförs med kinesiska koppor och jag arbetar både med glidkoppning som främst syftar till att öka blodcirkulationen och elastisiteten i bindväv/fascian samt med koppning i akupunktursystemet för att lösa blockeringar och öka energiflödet.
Läs mer under kinesiologi.

Thoracal mobilisering och andningsmassage

”Vi andas men hur andas vi? Och hur använder vi syret?”

Mobiliserande övningar och massage som främjar möjligheten att skapa utrymme och elasticitet i bröstkorgen. God ventilation och utbyte av syre och koldioxid kräver god rörlighet i bröstkorgen och god andningsteknik. Stelhet muskulärt mellan revbenen eller i leder mellan revben och kotor kan skapa spänningar som gör det svårare att expandera i bröstkorgen.

Orsakerna bakom kan vara många olika men stress och ett högt andningsmönster är vanligt. En annan orsak är okunskap om att vi bör andas olika beroende på om vi är i en aktiv situation med bålstöd eller om vi ligger ner och vilar. Korrekt bålstöd är också en förutsättning för att vi ska kunna uppnå en god hållning samt därmed göra det möjligt att skapa rörlighet i bröstkorgen. Det är också en förutsättning för att diafragma ska massera och pumpa ett gott flöde i de inre organen. En god andning främjar både god tarmhälsa, gott näringsupptag samt ett väl fungerande immunförsvar etc. Den här tekniken och kunskapen kan påverka de flesta tillstånd i kroppen.

Tui na massage och akupressur

”Tui na massagen har utvecklats ur traditionell kinesisk medicin, taoistisk filosofi, japansk tryckteknik och västerländsk psykologi.”

I kroppen har vi olika cirkulationssystem t.ex blodomloppet och nervsystemet. Grundtanken är att livsenergi, Qi, följer bestämda banor, vilka brukar kallas meridianer och att energin ibland behöver balanseras. Att uppnå balans och ett öppet flöde är oftast målet med behandlingarna som i sin tur ger kroppen och de olika systemen möjlighet att läka. Det är självklart även nödvändigt att jobba med det som orsakat problemen.